Gofry z kaszy manny z nektarynką, serkiem śmietankowym, bananem, dżemem porzeczkowym i masłem orzechowym.
Przepis:
- 3 łyżki kaszy manny
- 3 łyżki mąki owsianej
- pół szklanki gorącego mleka
- szczypta proszku do pieczenia
- szczypta soli
Wszystkie składni mieszamy i pieczemy w natłuszczonej, dobrze rozgrzanej gofrownicy do zarumienienia.
Hmm... wyglądają całkiem apetycznie :) Czy mannę bardzo czuć?
OdpowiedzUsuńManna jest lekko wyczuwalna w środku gofra. Z zewnątrz są chrupiące :)
UsuńTakich jeszcze nie widziałam ;)
OdpowiedzUsuńmam złe wspomnienia z bezjajecznymi goframi...ale to nie zmienia faktu, że te wyglądają zachęcająco :)
OdpowiedzUsuńTakie gofry po proszę <3 !
OdpowiedzUsuń