czwartek, 26 czerwca 2014

29. Gofry z kaszy manny




Gofry z kaszy manny z nektarynką, serkiem śmietankowym, bananem, dżemem porzeczkowym i masłem orzechowym.

Przepis:

  • 3 łyżki kaszy manny
  • 3 łyżki mąki owsianej
  • pół szklanki gorącego mleka
  • szczypta proszku do pieczenia
  • szczypta soli
Wszystkie składni mieszamy i pieczemy w natłuszczonej, dobrze rozgrzanej gofrownicy do zarumienienia.


5 komentarzy:

  1. Hmm... wyglądają całkiem apetycznie :) Czy mannę bardzo czuć?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Manna jest lekko wyczuwalna w środku gofra. Z zewnątrz są chrupiące :)

      Usuń
  2. Takich jeszcze nie widziałam ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. mam złe wspomnienia z bezjajecznymi goframi...ale to nie zmienia faktu, że te wyglądają zachęcająco :)

    OdpowiedzUsuń