środa, 23 lipca 2014

51. Pieczona owsianka z serem i jagodami




Pieczona owsianka z serem, jagodami i jogurtem naturalnym.


Inspiracja LINK

Przepis:

  • pół szklanki płatków owsianych
  • 125g twarogu
  • jajko
  • garść jagód+ trochę do dekoracji
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
Twaróg rozgniatamy lub blendujemy z jajkiem i miodem.  Dodajemy płatki, jagody, jogurt naturalny i mieszamy. Gotową masę przekładamy do wcześniej nasmarowanego masłem naczynia żaroodpornego i pieczemy 30-35 minut w temperaturze 180ºC .


6 komentarzy:

  1. Naprawdę jest czego pozazdrościć! *.*
    PS. Robisz piękne zdjęcia potraw :)

    OdpowiedzUsuń
  2. magia, po prostu magia. jedne z lepszych śniadań i zdjęć w ogóle na śniadaniowcach!

    OdpowiedzUsuń
  3. Świetnie wygląda! Pewnie równie dobrze smakowało :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Dziękuję Wam bardzo za miłe słowa! ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Racja, racja, zdjęcia robisz świetne, klimatyczne :)

    OdpowiedzUsuń
  6. mmmm... ale to wygląda :)
    jak takie przepyszne ciacho :D

    OdpowiedzUsuń