Bananowe kulki jaglane z jogurtem naturalnym, twarożkiem, migdałami i owocowym szaszłykiem.
Przepis:
- 5 łyżek ugotowane kaszy jaglanej
- pół rozgniecionego banana
- łyżeczka cynamonu
- łyżeczka kardamon
- łyżeczka miodu
- rodzynki
- posiekane orzechy ( u mnie ziemne)
Wszystkie składniki ze sobą łączymy. Z gotowej masy formujemy kulki i pieczemy w natłuszczonej formie przez około 20 minut w temp. 180°C. Podczas pieczenia kulki można posmarować masłem żeby się ładnie przypiekły.
Wyglądają idealnie! A przepis genialny :)
OdpowiedzUsuńcudowne te kuleczkii :))
OdpowiedzUsuńPycha, często robię kuleczki jaglane :)
OdpowiedzUsuńMyślałam że to trufle , a tu widzę coś zupełnie innego. Koniecznie do zrobienia !;)
OdpowiedzUsuńtakich cudów z kaszy jaglanej jeszcze nie widziałam :)
OdpowiedzUsuńa do tego ten szaszłyk owocowy mmm..