Serowe ciasto kukurydziane z sezamem, polane ciepłym sosem jagodowym.
Przepis:
- trzy łyżki kaszy kukurydzianej
 - 80 gramów twarogu
 - trzy łyżki serka śmietankowego
 - jajko
 - łyżeczka masła
 - pół łyżeczki proszku do pieczenia
 - czubata łyżeczka brązowego cukru muscovado
 - dwie łyżki mleka
 - kilka kropel aromatu waniliowego
 - sezam
 
Białko oddzielamy od żółtka i ubijamy na sztywną pianę. Do żółtka dodajemy resztę składników (oprócz sezamu) i mieszamy. Gdyby masa była zbyt gęsta dodajemy więcej mleka. Gotową masę serową łączymy z białkiem, przekładamy do natłuszczonej foremki i posypujemy sezamem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez około 25 minut. Pyszne na ciepło jak i na zimno. Smacznego!

Ten sos *.*
OdpowiedzUsuńWygląda cudownie, a ten sos...<3
OdpowiedzUsuńSuper ciacho!
OdpowiedzUsuńPysznie :)
OdpowiedzUsuńSmacznie ;)
OdpowiedzUsuńNa początku przeczytałam "surowe" i zachodzę w głowę czemu jesz zakalca, haha :D
OdpowiedzUsuńHaha dobre! ;)
Usuńkradnę przepis! :)
OdpowiedzUsuńGenialny taki sernik! <3
OdpowiedzUsuń