piątek, 27 czerwca 2014

30. Kakaowo-jogurtowy budyń





Kakaowo-jogurtowy budyń z domową gronolą.

Przepis:
  • 100g jogurtu naturalnego
  • pół szklanki mleka
  • 2 łyżki kakao
  • dojrzały banan 
  • łyżeczka żelatyny 
Żelatynę zalewamy dwiema łyżkami zimnej wody i odstawiamy do napęcznienia. Banana rozgniatamy lub blendujemy z jogurtem naturalnym. Mleko lekko podgrzewamy z kakao, dodajemy żelatynę, a następnie łączymy z jogurtem i bananem. Przelewamy do pucharka i wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc.

8 komentarzy:

  1. Wygląda jak jakiś deser lodowy. Piękny :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Nigdy nie jadałam jogurtowego budyniu, Wow :)
    gdzie dorwałaś ten kubek? ;))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. to nie ja go dorwałam, to mój tata ma bzika na punkcie kupowania szklanek ;D Prawdopodobnie jest z makro. ;)

      Usuń
  3. Jogurtowy budyń? Zaskoczyłaś mnie, pierwszy raz takie coś widzę! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. można powiedzieć, że podany po królewsku :)

    OdpowiedzUsuń
  5. świetnie tu u Ciebie! :))
    budyń genialny!

    OdpowiedzUsuń