Kakaowo-jogurtowy budyń z domową gronolą.
Przepis:
- 100g jogurtu naturalnego
- pół szklanki mleka
- 2 łyżki kakao
- dojrzały banan
- łyżeczka żelatyny
Żelatynę zalewamy dwiema łyżkami zimnej wody i odstawiamy do napęcznienia. Banana rozgniatamy lub blendujemy z jogurtem naturalnym. Mleko lekko podgrzewamy z kakao, dodajemy żelatynę, a następnie łączymy z jogurtem i bananem. Przelewamy do pucharka i wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc.
Wygląda jak jakiś deser lodowy. Piękny :)
OdpowiedzUsuńNigdy nie jadałam jogurtowego budyniu, Wow :)
OdpowiedzUsuńgdzie dorwałaś ten kubek? ;))
to nie ja go dorwałam, to mój tata ma bzika na punkcie kupowania szklanek ;D Prawdopodobnie jest z makro. ;)
UsuńWyglada zachęcająco :)
OdpowiedzUsuńJogurtowy budyń? Zaskoczyłaś mnie, pierwszy raz takie coś widzę! :)
OdpowiedzUsuńmożna powiedzieć, że podany po królewsku :)
OdpowiedzUsuńświetnie tu u Ciebie! :))
OdpowiedzUsuńbudyń genialny!
Dziękuję bardzo! staram się ;)
Usuń