Kukurydziane knedle z jagodami i jogurtem naturalnym.
Przepis
- 220g twarogu
- 4 łyżki kaszy kukurydzianej
- łyżka mąki pszennej
- białko jajka
- łyżka masła
- jagody
Ser ucieramy z masłem. Dodajemy kasze i przesianą mąkę. Jajko ubijamy i łączymy z masą serową. Z gotowej masy formujemy placuszki, w które wkładamy jagody i zlepiamy tworząc kulki. Gotujemy w osolonej wodzie około 4-5 minut.
Ale pysznie wyglądają! Aż się zakochałam <3
OdpowiedzUsuńPyszności! :)
OdpowiedzUsuńWyglądają pysznie! Te jagody w środku.. mmmm :D
OdpowiedzUsuńuwielbiam wszystko co z twarogu, więc te knedle to coś dla mnie! :)
OdpowiedzUsuńOmamo, cudowne cudowne cudowne! *,*
OdpowiedzUsuńŚwietne są! Chyba spróbuję je sama zrobić w najbliższym czasie, bo do tej pory jeździłam na nie do cioci :-)
OdpowiedzUsuńAż wstyd się przyznać że jeszcze nigdy nie robiłam kukurydzianych knedli ;D
OdpowiedzUsuńJutro kupuję jagody lub borówki i robię takie boskie jak ty !
A ja przyznam, że nigdy nie robiłam knedli. Te są dopiero pierwsze ale za to pyszne i takie mmm...delikatne ;)
UsuńTeż nigdy knedli nie robiłam :) A czy jadłam, to nie pamiętam, pewnie za czasów dzieciństwa :) Aczkolwiek te wyglądają bardzo zachęcająco!
OdpowiedzUsuń