wtorek, 22 lipca 2014

50. Kuskus na budyniu waniliowym


Kuskus na budyniu waniliowym z dżemem, musem malinowym, rodzynkami, orzechami i ziarnami słonecznika.

Przepis:

  • 5 łyżek kaszy kuskus
  • 1,5 szklanki mleka
  • 1,5 łyżki budyniu waniliowego+ ok 0,5 szklanki mleka
  • 0.5 łyżeczki pasty z wanilii
  • łyżka miodu
  • szczypta soli


Do mleka dodajemy szczyptę soli, wsypujemy kaszę i gotujemy do miękkości. Następnie dodajemy budyń wymieszany z mlekiem i pastę. Gotujemy jeszcze chwilę do zgęstnienia. Na koniec można posłodzić np. miodem.


10 komentarzy:

  1. to już wiem co sobie zafunduje na następnych zakupach! kuskus to niezła sprawa, a u ciebie jeszcze pyszna ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Kuskus na budyniu, ja nie mogę! :D Sam bym takie cudeńko zjadł, mogę prosić o proporcje kaszy, mleka i budyniu?

    OdpowiedzUsuń
  3. Kuskus jeszcze przede mną, ale nie na długo :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Wygląda świetnie! Muszę spróbować tę kaszę :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Oj to musiało być pyszne :D

    OdpowiedzUsuń
  6. Kuskus na słodko wciąż nie jest przeze mnie wypróbowany... :D Przynajmniej wiem, jak go podać! :D

    OdpowiedzUsuń