Kuskus na budyniu waniliowym z dżemem, musem malinowym, rodzynkami, orzechami i ziarnami słonecznika.
Przepis:
- 5 łyżek kaszy kuskus
- 1,5 szklanki mleka
- 1,5 łyżki budyniu waniliowego+ ok 0,5 szklanki mleka
- 0.5 łyżeczki pasty z wanilii
- łyżka miodu
- szczypta soli
Do mleka dodajemy szczyptę soli, wsypujemy kaszę i gotujemy do miękkości. Następnie dodajemy budyń wymieszany z mlekiem i pastę. Gotujemy jeszcze chwilę do zgęstnienia. Na koniec można posłodzić np. miodem.
bardzo apetyczne!
OdpowiedzUsuńto już wiem co sobie zafunduje na następnych zakupach! kuskus to niezła sprawa, a u ciebie jeszcze pyszna ;)
OdpowiedzUsuńKuskus na budyniu, ja nie mogę! :D Sam bym takie cudeńko zjadł, mogę prosić o proporcje kaszy, mleka i budyniu?
OdpowiedzUsuńDodałam przepis ;)
UsuńDziękuję!
UsuńKuskus jeszcze przede mną, ale nie na długo :)
OdpowiedzUsuńWygląda świetnie! Muszę spróbować tę kaszę :)
OdpowiedzUsuńOj to musiało być pyszne :D
OdpowiedzUsuńKuskus na słodko wciąż nie jest przeze mnie wypróbowany... :D Przynajmniej wiem, jak go podać! :D
OdpowiedzUsuńPycha😋
OdpowiedzUsuń