środa, 30 lipca 2014

56. Bananowe kulki jaglane



Bananowe kulki jaglane z jogurtem naturalnym, twarożkiem, migdałami i owocowym szaszłykiem.  

Przepis:
  • 5 łyżek ugotowane kaszy jaglanej
  • pół rozgniecionego banana
  • łyżeczka cynamonu 
  • łyżeczka kardamon
  • łyżeczka miodu
  • rodzynki
  • posiekane orzechy ( u mnie ziemne)



Wszystkie składniki ze sobą łączymy. Z gotowej masy formujemy kulki i pieczemy w natłuszczonej formie przez około 20 minut w temp. 180°C. Podczas pieczenia kulki można posmarować masłem żeby się ładnie przypiekły.

5 komentarzy:

  1. Wyglądają idealnie! A przepis genialny :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pycha, często robię kuleczki jaglane :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Myślałam że to trufle , a tu widzę coś zupełnie innego. Koniecznie do zrobienia !;)

    OdpowiedzUsuń
  4. takich cudów z kaszy jaglanej jeszcze nie widziałam :)
    a do tego ten szaszłyk owocowy mmm..

    OdpowiedzUsuń