Placki z kaszy kukurydzianej podane z serkiem wiejskim, dżemem porzeczkowym i winogronami.
Przepis:
- 5 łyżek kaszy kukurydzianej
- szklanka mleka
- łyżka miodu
- łyżeczka pasty waniliowej
- jajko
- masło
Kaszę gotujemy na mleku i pozostawiamy do ostudzenia. Do ostudzonej kaszy dajemy miód, pastę i jajko. Można dodać trochę mąki, gdyby ciasto było zbyt klejące. Zwilżonymi dłońmi formujemy placuszki i smażymy na maśle.
Placuszki z polenty ? jej o takich to ja jeszcze nie słyszałam , ale twoje tak pięknie wyglądają, że niebawem je zrobię ;)
OdpowiedzUsuńwyglądają smakowicie :)
OdpowiedzUsuńpodane są świetnie :)
Wyglądają bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuńIle dziś polentowych śniadań! (u mnie też :))
OdpowiedzUsuńPlacuszki wyglądają świetnie!
jeszcze nie spotkałam się z takimi placuszkami!
OdpowiedzUsuńwspaniale się prezentują :)
Ja nie mam odwagi robić placków z kasz...boję się, że zamiast placków będę miała jajecznicę ;)
OdpowiedzUsuńKOCHAM TWOJE ZDJĘCIA <3
OdpowiedzUsuńmniam! to wygląda przeapetycznie!!!!!!
OdpowiedzUsuńA ja proszę o przepis, przymierzałam się do nalesników z kaszy kukurydzianej, ale najpierw wolałabym spróbować tych placuchów :)
OdpowiedzUsuńPrzepis dodany :)
Usuń