piątek, 12 września 2014

78. Jogurtowy omlet ryżowy


Jogurtowy omlet ryżowy podany z powidłami, miodem, camembertem i winogronami.

Przepis:

  • dwa jajka
  • trzy łyżki mąki ryżowej 
  • trzy łyżki jogurtu naturalnego 
  • szczypta soli
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • pół łyżeczki pasty z wanilii
Wszystkie składniki miksujemy i odstawiamy na 15 minut. Smażymy na natłuszczonej patelni z dwóch stron.



Śniadanie z jajem

9 komentarzy:

  1. Koniecznie do wypróbowania :) Dodatki są fantastyczne :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Lekko roztopiony camembert + słodkie owoce to wspaniałe dodatki do tego omletu

    OdpowiedzUsuń
  3. Moje smaki! Wszystko idealnie się dopełnia :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam połączenie camemberta i powideł albo żurawiny! :)

    OdpowiedzUsuń
  5. z camembertem musiało świetnie smakować :)

    OdpowiedzUsuń
  6. muszę spróbować ten camembert na słodko :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Camemberta na słodko nigdy nie jadłam, ale wygląda smacznie :)

    OdpowiedzUsuń