poniedziałek, 15 grudnia 2014

104. Pudding ryżowy


               
              Waniliowy pudding ryżowy z domowym dżemem malinowym, nadziany budyniem czekoladowym.

10 komentarzy:

  1. Za mną niesamowicie chodzą płatki ryżowe, a to zdjęcie to już ogóle podsyca mi na nie apetyt :)

    OdpowiedzUsuń
  2. pudding ryżowy zawsze ma taką cudowną konsystencję <3

    OdpowiedzUsuń
  3. Ale mnie zaintrygowałaś budyniowym nadzieniem :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Nadzienie z budyniu czekoladowego? O mamciu, pycha!

    OdpowiedzUsuń
  5. To nadzienie z budyniu do mnie przemawia :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Hej. mogłabyś podać przepis na to cudo? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Hej! Pewnie ;) 50 g ryżu basmati lub do risotto zalewamy 1,5 szkl mleka dodajemy pastę waniliową lub ekstrat waniliowy, słodzimy do smaku i gotujemy do miękkości. Można też dodać szczyptę soli do podkręcenia słodkości ;) Ja swój dodatkowo przełożyłam budyniem czekoladowym ;)

      Usuń
    2. Hej! Pewnie ;) 50 g ryżu basmati lub do risotto zalewamy 1,5 szkl mleka dodajemy pastę waniliową lub ekstrat waniliowy, słodzimy do smaku i gotujemy do miękkości. Można też dodać szczyptę soli do podkręcenia słodkości ;) Ja swój dodatkowo przełożyłam budyniem czekoladowym ;)

      Usuń