sobota, 21 lutego 2015

127. Knedle kukurydziane




Knedle kukurydziane z bananowym jogurtem greckim i cynamonem.

Przepis:

  • 200g twarogu
  • 4 łyżki kaszy kukurydzianej
  • białko jajka
  • łyżka masła

Ser ucieramy z masłem. Dodajemy kasze. Białko ubijamy i łączymy z masą serową. Z gotowej masy formujemy kulki. Gotujemy w osolonej wodzie około 4-5 minut.

15 komentarzy:

  1. Jakiej firmy ten jogurt? *.*

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Z piątnicy. Wczoraj odkryłam go w polo markecie ;p http://piatnica.com.pl/p/public/upload/product/xkaupkcznzljx5dvqqungylxx.jpg

      Usuń
    2. Z piątnicy. Wczoraj odkryłam go w polo markecie ;p http://piatnica.com.pl/p/public/upload/product/xkaupkcznzljx5dvqqungylxx.jpg

      Usuń
  2. knedle! aż latem mi zapachniało :)

    OdpowiedzUsuń
  3. O, czyżby Piątuś? Kolorek mają świetny! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Chyba nigdy nie jadłam knedli :D A kukurydzianych tym bardziej

    http://poranny-talerz.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  5. Jakie obłędne! ;) Dawno klusek nie jadłam :)

    OdpowiedzUsuń