Knedle jaglane z malinami, kwaśną śmietaną i miodem.
Przepis:
- 4-5 łyżek kaszy jaglanej
 - łyżeczka waniliowego proszku budyniowego
 - maliny lub inne owoce
 - miód
 - szczypta soli
 
Kaszę przepłukujemy i gotujemy na wodzie. Następnie blendujemy na gładką masę, dodajemy proszek budyniowy i odstawiamy do wystudzenia. Z masy formujemy placuszki, nakładamy owoce (ja w środek dodałam też trochę miodu) i zlepiamy tworząc kulki. Gotujemy w osolonym wrzątku około 3 minuty do wypłynięcia.


Ale apetycznie się prezentują! *.* Ja mam wielką ochotę na właśnie takie knedle, ale zawsze jakoś nie mogę się za nie zabrać :)
OdpowiedzUsuńnie ma to jak pyszne knedle z sezonowymi owocami :)
OdpowiedzUsuńO mamo *.* Błagam o przepis!
OdpowiedzUsuńPrzepis dodany ;)
Usuńrobiłam je, są bardzo smaczne :)
OdpowiedzUsuńchyba musze zrobić i to jeszcze z malinkami! :)
OdpowiedzUsuńKupiłam jaglaną - mogę je robić! :) Myślisz, że mogłabym zostawić kulki na noc, a rano jedynie je zagotować? ;)
OdpowiedzUsuńMożesz ;) Ja tak właśnie zrobiłam ;)
UsuńJaglane, moje ulubione! :)
OdpowiedzUsuńGenialne (:
OdpowiedzUsuńUwielbiam jaglane! :)
OdpowiedzUsuńTwoje pięknie się prezentują <3