wtorek, 6 stycznia 2015

110. Pieczona owsianka bananowa




 Pieczona owsianka bananowa nadziana budyniem orzechowym i żurawiną.
+
Przepis na nadzienie:

  • 1/3 szklanki mleka
  • łyżeczka budyniu waniliowego
  • dwie łyżeczki masła orzechowego
  • łyżeczka miodu


Odlewam część szklanki mleka, a resztę zagotowuję z miodem i masłem orzechowym. W odlanej części mleka mieszam proszek budyniowy. Zawartość szklanki wlewam do gotującego się mleka, ciągle mieszając.


8 komentarzy:

  1. Mogę poprosić Cię o przepis na to cudo? ❤️

    OdpowiedzUsuń
  2. Też dzisiaj miałam na śniadanie bananowy wypiek :) A co to za budyń orzechowy? :>

    OdpowiedzUsuń
  3. Nigdy masła orzechowego nie dodałam do budyniu. Teraz widzę, że to był błąd ;D

    OdpowiedzUsuń
  4. oooo taką owsiankę zjem w weekend :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Świetny pomysł z tym orzechowym budyniem, muszę koniecznie kiedyś ugotować go w tej wersji!:)

    OdpowiedzUsuń
  6. wygląda super, juz czuje jak skórka jest idelanie chrupiąca a wnętrze konsystencje gestej owsianki, super <3

    OdpowiedzUsuń